top of page

Dentalno estetski studio Nina Čelesnik

je ordinacija z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Odlikuje jo visoka strokovnost s posebnim občutkom za estetiko. Nina Čelesnik, dr.dentalne medicine nadaljuje delo svojega očeta dr.Emila Čelesnika, ki je bil začetnik estetske stomatologije pri nas. V koraku z napredkom na vseh področjih zobozdravstva, deluje skupaj z ekipo strokovnjakov in zobnih asistentk. Po več kot 50 letih dela, ima ordinacija na tisoče zadovoljnih pacientov doma in v tujini.

ZGODOVINA

Začetnik in ustanovitelj uspešne družinske zobozdravniške ordinacije daljnega leta 1971 je bil dr. Emil Čelesnik, oče, ki mu je huda bolezen prav v dobi začetka zavedanja bogatih izkušenj in še nepopisne življenjske energije, nenadoma preprečila uresničitev nešteto njegovih idej . Bil je eden prvih zasebnih zobozdravnikov v Sloveniji. Izobraževal se je v tujini in sledil naprednim tehnikam. Bil je tudi zobotehnik in eden prvih, ki je v fiksno protetiko začel uvajati porcelansko tehniko.

Bil je velik umetnik v ustvarjanju estetskih rešitev pri vsakem pacientu posebej. Njegov cilj pa je bil približevanje naravi. Leta 1986 je na svetovnem kongresu v Beogradu razstavil človeško lobanjo, ki ji je naredil porcelanske zobe, pri katerih je prikazal različne tehnike izdelave. Najbolj neverjetno je bilo posnemanje naravnih sprememb, ki se z leti pojavijo na zobeh, kot so razna zabarvanja, kariozne spremembe, abrazije, zabarvane stare plombe. S tem je hotel drastično prikazati dejstvo, da se je s porcelanom možno približati naravnemu izgledu zoba, tudi lepega, prosojnega in živega, na katerem se svetloba poigrava prav tako, kot se na naravnem zobu.

S šokantno idejo je navdušil veliko zobotehničnih in zobozdravniških strokovnjakov iz vsega sveta, najbolj pa Japonce.

Veliko zanimanje je ponovno vzbudil njegov naslednji eksponat na svetovnem stomatološkem kongresu v Nuernbergu leta 1989. To je bil porcelanski zob, izdelan na izruvani korenini, ki jo obdaja zlata kača, kot simbol zdravnikov. Z njim je hotel priklicati dvom gledalcev, ki niso vedeli, ali je zob porcelanski ali naravni, saj se je popolnoma približal naravnemu videzu. Takrat je pod zob zapisal: UMETNOST JE REPRODUKCIJA RESNIČNOSTI. Imel je več predavanj o estetiki v zobozdravstvu, kjer je predstavljal inovativne metode pri doseganju čim višjih estetskih ciljev. Ker je bil tudi ljubitelj fotografije, je imel prečudovite prikaze situacij na pacientih, kar je bilo še posebej zanimivo in je pri gledalcih porodilo veliko strokovnih vprašanj.

Delal je na Bledu, ki je eden lepših krajev v Sloveniji in v Opatiji na Hrvaškem, ki je s svojo arhitekturno zapuščino edinstvena ob jadranski obali.

ORDINACIJA

bottom of page